Dostupan DVD “Izvorna slika Božjega milosrđa” s hrvatskim titlovima


Vrhunski dokumentarni film “Izvorna slika Božjega milosrđa” (2015.) redatelja Daniela diSilve o izvornoj slici Božjega milosrđa dostupan je i s hrvatskim prijevodom!

NEISPRIČANA PRIČA O NEPOZNATOM REMEK-DJELU

Izvorna slika Božjega milosrđa naslikana je 1934. godine u malom ateljeu u Vilniusu (Litva) u nazočnosti sv. Marije Faustine Kowalske. Dovršeno remek-djelo potom se mnogo puta premiještalo. Utočište je nalazila u napuštenim crkvama i tajnim skrovištima i tako izbjegla zapljenu od strane Sovjetske vlasti. Nakon što je uspjela umaći svim pogibeljima, izvorna slika se čudesno, doduše uz puno muka, vratila kući, u Vilnius. Prvi put u svojoj povijesti visi iznad glavnog oltara u svetištu Božjega milosrđa.
Ovaj prekrasan dokumentarni film po prvi put prati povijest ove slike. Sastoji se od šarolikog kolaža intervjua sa svjedocima koji su iz prve ruke pratili kretanje slike, s povjesničarima, biskupima, redovnicima i umjetnicima. Među sugovornicima bili su biskup Robert Barron iz Los Angelesa, George Weigel (biograf sv. Ivana Pavla II.), kardinal Stanisław Dziwisz iz Krakova, kardinal Christoph Schönborn iz Beča, komičar Jim Gaffigan, glazbenik Harry Connick Jr, pomoćni biskup Henryk Ciereszko iz Białystoka (biograf bl. Michała Sopoćka), nadbiskup Gintaras Grušas iz Vilniusa, nadbiskup Tadeusz Kondrusiewicz iz Minska i Mahilyowa, o. Leo Maasburg (duhovnik sv. Majke Terezije iz Kalkute), s. Dominika Steć (istraživačica o životu sv. Faustine), dr. Irena Viašvilaitė (veleposlanica Litve pri Svetoj Stolici) i dr.

DVD filma, nastalog u Godini Milosrđa, o povijesti nastanka, “nestanka” i pronalaska slike, moguće je naručiti na: rakosec@gmail.com… ili potražite na facebooku: Izvorna Slika Božjega Milosrđa


Ovlašteni distributer za Hrvatsku ističe da film nije na prodaju, ali potiče na pomoć u podmirivanju manipulativnih troškova slanja i sl. (preporučena donacija: 20 kn).

https://www.divinemercyfilm.com/