SVECI MILOSRĐA

“O, kada bi duše htjele slušati moj glas dok im progovaram u dubinama njihova srca,
u kratkom vremenu dosegnule bi vrhunce svetosti.”
(Isus sv. Faustini, Dn. 584)

SV. FAUSTINA

Isus: “Kćeri moja, budi mirna, i čini što ti kažem. Tvoja je misao sjedinjena s mojom mišlju i zato piši što ti dođe na um. Ti si tajnica mojega milosrđa. Izabrao sam te za tu službu u ovom i u budućem životu. Želim da to provedeš u djelo usprkos svim protivštinama s kojima ćeš se susretati. I moja se želja neće promijeniti.” (Dn. 1605)

sv. ivan pavao ii.

„Bože, Milosrdni Oče, koji si objavio svoju ljubav u svome Sinu Isusu Kristu, a na nas si je izlio u Duhu Svetom Tješitelju, danas ti povjeravamo sudbine svijeta i svakoga čovjeka.“ (Ivan Pavao II.)

BL. MICHAŁ SOPOĆKO

“Ima istina svete vjere koje kao da se znaju i o kojima se često sluša i govori, ali ih se zapravo dobro ne razumije niti se po njima živi. Tako je bilo sa mnom kad je bilo riječi o istini o Božjem milosrđu. Toliko sam puta spominjao tu istinu u propovijedima, razmišljao o njoj u duhovnim vježbama, ponavljao u molitvama Crkve – osobito u psalmima – ali nisam razumio značenje te istine niti sam prodirao u njenu bît – da je najuzvišenije svojstvo Stvoritelja, Otkupitelja i Posvetitelja”

bl. alojzije stepinac

"Svaka stvar na svijetu ima svoju osebujnost. Magnet ima svojstvo da privlači, ptica da leti, a Bog dragi ima najljepše svojstvo - milosrđe (...) Pravednost je svojstvo Božje, ali je ipak najljepše svojstvo Božje milosrđe."

SV. MAJKA TEREZIJA
SV. LEOPOLD MANDIĆ
sv. otac pio
bl. ivan merz
BL. MARIJA PROPETOG ISUSA PETKOVIĆ
BL. MIROSLAV BULEŠIĆ
SL. B. FRANJO KUHARIĆ