Film „Presveto Srce“ u španjolskim i poljskim kinima…

U petak, 21. veljače 2020. u španjolskim kinima počinje prikazivanje filma pod nazivom Corazón Ardiente (Presveto Srce) španjolske produkcijske kuće Goya Producciones, a koji će u poljska kina stići samo tjedan dana kasnije, 28. veljače. Film je nastao u povodu 100. obljetnice proglašenja svetom Margarete Marije Alacoque i 345. obljetnice velikog ukazanja Presvetog Srca Isusova (1675.).

„Živimo u vremenima u kojima mržnja sve više narušava međuljudske odnose. Isusovo je Srce zaboravljeno i odbačeno od ljudi poradi njihova egoizma, laži i ravnodušnosti. Filmom želimo pokazati snagu svemoguće ljubavi utjelovljene u ljudsko srce, spremno potpuno se predati radi naše sreće. To je zasigurno jedan od najiščekivanijih katoličkih filmova ove godine. Distribucija po kinima najavljena je u više zemalja, a poljska premijera održat će se samo tjedan dana nakon svjetske“, ističu tvorci filma.

Zanimljivo je dodati da je 2020. godina, u kontekstu štovanja Presvetog Srca Isusova, značajna i za Hrvatsku, ne samo zbog 100. obljetnice kanonizacije Margarete Marije Alacoque i 345. obljetnice velikog ukazanja Presvetog Srca Isusova sv. Margareti Mariji, nego i stoga što se ove godine obilježava i 120. obljetnica posvete hrvatske mladeži Presvetom Srcu Isusovu (1900.), samo godinu dana nakon što je papa Leon XIII. posvetio svijet Presvetom Srcu. Tom prigodom objavljen je i prijevod knjige Joȁoa Carlosa Almeide, dehonijanca, svećenika Srca Isusova pod naslovom Dvanaest obećanja Presvetog Srca Isusova (Družba svećenika Srca Isusova, Kutinska Slatina 2019.).

Jelena Vuković, bozjemilosrdje.net