Iskra Milosrđa – poziv na prijave gradova i mjesta…

Koordinacija štovatelja Božjega milosrđa i ove se godine pridružuje brojnim gradovima diljem svijeta u ostvarenju međunarodne molitvene inicijative Iskra Milosrđa, molitvi krunice Božjega milosrđa na ulicama gradova. Molitva će se kao i ranijih godina održati 28. rujna (ponedjeljak) u 15 sati, na dan beatifikacije o. Mihaela Sopoćka, ispovjednika sv. Faustine Kowalske, tajnice Božjega milosrđa.

Ovim putem pozivaju se svi koji će toga dana molitvu na otvorenom organizirati u svojim gradovima, mjestima i selima da se do ponedjeljka, 14. rujna jave Koordinaciji štovatelja Božjega milosrđa (koordinacija.bozje.milosrdje@gmail.com) s informacijom o mjestu održavanja. U tu svrhu potrebno je ishoditi dopuštenje crkvenih i lokalnih vlasti (ako se molitva održava na javnom prostoru). 

Molit će se na redovite nakane Iskre Milosrđa, a ove godine osobito za oslobođenje od pošasti zaraze koronavirusom te za uspješan i blagoslovljen 7. nacionalni susret štovatelja Božjega milosrđa koji će se održati 17. listopada 2020. u Mariji Bistrici.

Prošlogodišnja “Iskra Milosrđa”, 28. rujna 2019., ispred Zagrebačke katedrale (izvor: Hrvatska katolička mreža)

Opširnije o Iskri Milosrđa:
Inicijativa Iskra Milosrđa pokrenuta je 2008. u Poljskoj i do danas se proširila po čitavom svijetu. Za datum održavanja izabran je dan beatifikacije Michała Sopoćka, ispovjednika sv. Faustine Kowalske, posrednice poruke o Božjem milosrđu. Vrijeme održavanja – 15 sati, „sat Milosrđa“ – također je stalno. Redovite nakane su: za Bogu posvećene osobe, svećenike, redovnike i redovnice i za nova sveta zvanja, za mir u svijetu, za povrat prognanih na njihova ognjišta i za njihovu obnovu, za čitav svijet, na Papine molitvene nakane…. Počasni pokrovitelj ove međunarodne molitvene inicijative je poljski nadbiskup Grzegorz Ryś, metropolit Łódźske nadbiskupije.

bozjemilosrdje.net
facebook.com/koordinacija.bozje.milosrdje
http://iskra.jezuici.pl/koronka-2020/

O prošlogodišnjoj Iskri Milosrđa: https://bozjemilosrdje.net/zaiskrilo-milosrde/