“Zaiskrilo” Milosrđe!

(foto: Iskra Milosrđa, Solin, Gospa od Otoka…)

Zalaganjem Koordinacije štovatelja Božjega milosrđa Hrvatska, Bosna i Hercegovina te Crna Gora pridružili su se Međunarodnoj molitvenoj incijativi “Iskra Milosrđa”. Riječ je o molitvi krunice Božjega milosrđa na ulicama i trgovima gradova i sela koja se, od 2008. održava svake godine 28. rujna u 15 sati, na dan beatifikacije Mihaela Sopoćka, duhovnika sv. Faustine Kowalske.

U molitvi na otvorenom sudjelovali su brojni molitelji iz 23 hrvatska grada (mjesta, općine) iz deset(nad)biskupija: Đakovačko-osječke, Riječke, Splitsko-makarske, Zadarske i Zagrebačke nadbiskupije te Dubrovačke, Šibenske, Porečke i Pulske, Požeške te Sisačke biskupije (Orebić, Mala Branjevina, Osijek, Privlaka, Vinkovci, Pula, Markovac Našički, Velimirovac, Jelenje, Rijeka, Kutina, Kaštel Novi, Makarska, Solin, Split, Primorski Dolac, Gorica-Raštane, Brdovec, Karlovac, Oroslavlje, Samobor i Velika Gorica). Molitvi se pridružila i Bosna i Hercegovina s četiri lokacije u Mostarsko-duvanjskoj (Čitluk, Ružići-Grude, Mostar, Široki Brijeg) te jednom u Banjolučkoj biskupiji (Prijedor), kao i Crna Gora, tj. gradić Sutomore iz Kotorske biskupije.

(foto: Iskra Milosrđa, Kutina)

U čast Božjemu milosrđu molilo se među ostalim na sljedeće nakane: za obraćenje grešnika, kao čin zadovoljštine za uvrede Bogu nanesene, za umiruće, za Svetu Crkvu, za Domovinu, za svećenike, redovnike i redovnice i nova sveta zvanja, za očuvanje dostojanstva obitelji kao i za blagoslovljen 6. Nacionalni susret štovatelja Božjega milosrđa (19. listopada 2019., Marija Bistrica) po zagovoru svetaca Milosrđa – sv. Faustine, sv. Ivana Pavla II., sv. Mihaela Sopoćka i blaženog Alojzija Stepinca.

Molitvu je izravnim prijenosom pratio Hrvatski katolički radio. (jv)

(foto: Iskra Milosrđa, Zagreb)

(foto: Iskra Milosrdja, Pula)

fotografije: Facebook stranice Koordinacije štovatelja Božjega milosrđa

izvor videa: Hrvatska katolička mreža