Iskra Milosrđa – poziv na prijave mjesta održavanja molitve!

Koordinacija štovatelja Božjega milosrđa i ove se godine pridružuje brojnim gradovima diljem svijeta u ostvarenju međunarodne molitvene inicijative Iskra Milosrđa, molitvi krunice Božjega milosrđa na ulicama gradova. Molitva će se kao i ranijih godina održati 28. rujna 2019. u 15 sati, na dan beatifikacije o. Mihaela Sopoćka, ispovjednika sv. Faustine Kowalske, tajnice Božjega milosrđa.

Ovim putem pozivaju se svi koji će toga dana molitvu organizirati u svojim gradovima, mjestima i selima na otvorenom da se do nedjelje 8. rujna jave Koordinaciji (koordinacija.bozje.milosrdje@gmail.com) s informacijom o mjestu održavanja. Koordinacija će vijest proslijediti dalje pokretačima inicijative u Poljskoj, medijima i svima zainteresiranima.

Opširnije o Iskri Milosrđa:
Inicijativa je pokrenuta 2008. u Poljskoj i do danas se proširila po čitavom svijetu. Za datum održavanja izabran je dan beatifikacije Michała Sopoćka, ispovjednika sv. Faustine Kowalske, posrednice poruke o Božjem milosrđu. Vrijeme održavanja – 15 sati, „sat Milosrđa“ – također je stalno. Nakane molitve su: za svećenike da budu vjerni navjestitelji Božjega milosrđa u duhu poziva što ga je posredovala sv. Faustina (usp. Dnevnik sv. Faustine br. 1521), za mir u svijetu, za povrat prognanih na njihova ognjišta i za njihovu obnovu, za čitav svijet, kao i na Papine molitvene nakane. Počasni pokrovitelj ove međunarodne molitvene inicijative je poljski nadbiskup Grzegorz Ryś, metropolit Łódźske nadbiskupije.

http://iskra.jezuici.pl/