Štovateljima Božjega milosrđa – u Godini zahvale za sliku Milosrdnog Isusa i Dnevnik sv. Faustine (2023. – 2024.)

Dragi prijatelji i štovatelji Božjega milosrđa,

prvo duboka i iskrena zahvala svima – ponajprije dobrom i milosrdnom Bogu, za zajednički susret u Mariji Bistrici na jubilarnom 10. nacionalnom susretu štovatelja Božjega milosrđa koji se održao upravo prije mjesec dana. Zahvalna sam za sve milosti koje smo primili a napose za radost koju smo doživjeli slaveći neizmjerno Božje milosrđe u zajedništvu s mons. Giorgiom Linguom, apostolskim nuncijem. O ljepoti tog slavlja govore i brojni “svjedoci” tog događaja – fotografije naše drage Danijele Fattorich kao i snimka sv. Mise koju je uživo prenosila Laudato televizija. Ako vam je bilo što promaklo za podsjetnik prilažem poveznice.

Izvješće o 10. Nacionalnom susretu štovatelja Božjega milosrđa

Fotografije s 10. Nacionalnog susreta štovatelja Božjega milosrđa (c) Koordinacija štovatelja Božjega milosrđa, foto: Danijela Fattorich
Snimka izravnog prijenosa misnog slavlja (c) LaudatoTV
GODINA ZAHVALE ZA SLIKU MILOSRDNOG ISUSA I DNEVNIK SVETE FAUSTINE KOWALSKE

U Mariji Bistrici započeli smo Godinu zahvale za sliku Milosrdnog Isusa i za Dnevnik sv. Faustine u povodu 90. obljetnice nastanka slike i početka pisanja Dnevnika. Kao i prethodne dvije godine, kroz Godinu ćemo kročiti u molitvi Božjemu milosrđu, svakog 22. u mjesecu. Razmatranja koja će ove godine pisati sestre Milosrdnog Isusa iz Siska bit će dostupne na stranici bozjemilosrdje.net. Kao i do sada, svakog 22. može se:
moliti Krunica Božjega milosrđa i čitati ulomci iz Dnevnika te otići na sv. Misu i pričestiti se; sve to kao čin zahvalnosti, ali i zadovoljštine Božjemu milosrđu, s nakanom da se Bog u svojoj dobroti smiluje cijelomu svijetu. 

Prva kateheza sestara Milosrdnog Isusa za 22. studeni 2023. Dar Božji čovječanstvu:

Prilažem i lijep tekst o pogledu Milosrdnog Isusa sa slike, Oči, koje sve vide, koji je s poljskog preveo o. Andrija Wośko SCJ, koordinator Koordinacije štovatelja Božjega milosrđa. Izvorno je objavljen u časopisu Orędzie miłosierdzia sestara Naše Gospe od Milosrđa iz Krakova, a prenosimo ga uz dopuštenje Sestara:

HODOČAŠĆE SLIKE MILOSRDNOG ISUSA PO OBITELJIMA – ZAGREBAČKA TREŠNJEVKA, SOLIN…

U župi sv. Josipa na zagrebačkoj Trešnjevci, na blagdan sv. Faustine, 5. listopada, započelo je hodočašće slike Milosrdnog Isusa po obiteljima župe u povodu 15. obljetnice postojanja Molitelja i štovatelja Božjega milosrđa koji u župi djeluju. Hodočasničke slike blagoslovio je župnik vlč. Damir Ocvirk. Slike borave u obiteljima po tjedan dana (od srijede do srijede), a članovi se obitelji na poseban način kroz to doba okupljaju na zajedničku molitvu Božjemu milosrđu.
Opširnije: https://mmizsj.hr/zapocelo-hodocasce-slika-milosrdnog-isusa/

Jednako tako, od 24. studenog s hodočašćem slike Milosrdnog Isusa po obiteljima župe kreće i župa Gospe od Otoka u Solinu. Tjedan dana (od petka do petka) i solinske obitelji će moliti Božje milosrđe za svoje obitelji, svoju župu, svećenike i svećenička zvanja, ukratko milosrđe za cijeli svijet.

Uz usklik Isuse, uzdam se u Tebe!

Jelena Vuković, tajnica Koordinacije štovatelja Božjega milosrđa