Vrijeme je Milosrđa! Održana Iskra Milosrđa…

Trideset i jedan hrvatski grad, tri grada u Bosni i Hercegovini i gradić Sutomore u Crnoj Gori ujednili su se u molitvi u čast Božjega milosrđa u sklopu inicijative Iskra Milosrđa na dan beatifikacije Mihaela Sopoćka, duhovnika sv. Faustine Kowalske, u utorak 28. rujna u 15 sati.

Nakane su bile za Svetu Crkvu i Svetog Oca, za svećenstvo i nova zvanja, za obraćenje grješnika i za umiruće, za zaštitu od svih zala i nevolja, napose biča potresa i pošasti koronavirusa, za blagoslovljen 8. Nacionalni susret štovatelja Božjega milosrđa (16. listopada 2021., Marija Bistrica) po zagovoru svetaca Milosrđa sv. Faustine, sv. Ivana Pavla II., sv. Mihaela Sopoćka i bl. Alojzija Stepinca, za čiju se što skoriju kanonizaciju također molilo.

U molitvi su sudjelovali: iz Dubrovačke biskupije: Dubrovnik; Đakovačko-osječke nadbiskupije: Bilje, Cerna, Donji Miholjac, Ivankovo, Mala Branjevina, Ovčara – Svetište Božjega milosrđa, Osijek, Retkovci, Rokovci – Andrijaševci, Stari Jankovci, Vinkovci; Gospićko-senjske biskupije: Ogulin; Porečke i Pulske biskupije: Pula; Požeška biskupija: Velimirovac – Našice III; Riječke nadbiskupije: Rijeka, Podhum; Sisačke biskupije: Kutina, Popovača, Sisak; Splitsko-makarske nadbiskupije: Makarska, Solin, Split, Trogir, Tučepi, Žrnovnica; Varaždinske biskupije: Ivanec; Zadarska nadbiskupije: Starigrad – Paklenica, Zadar; Zagrebačka nadbiskupije: Karlovac, Zagreb. Iz Bosne i Hercegovine iz Banjolučke biskupije: Prijedor; Mostarsko-duvanjska biskupija: Čitluk – Međugorje; Vrhbosanske nadbiskupije: Novi Travnik te Sutomore, gradić u sklopu Kotorske biskupije u Crnoj Gori.

Fotografije s molitve iz različitih sredina moguće vidjeti na Facebook stranici Koordinacije štovatelja Božjega milosrđa.

O Iskri MilosrđaHrvatska katolička mreža

O Iskri Milosrđa – LaudatoTV