10. nacionalni susret štovatelja Božjega milosrđa – najava

Deseti nacionalni susret štovatelja Božjega milosrđa održat će se uoči spomendana sv. Ivana Pavla II., u subotu 21. listopada 2023, u marijanskom Nacionalnom svetištu u Mariji Bistrici i njime će se na poseban način obilježiti 85. obljetnica smrti sv. Faustine.

Susret će se održati prema već redovitom rasporedu koji obuhvaća svečano euharistijsko slavlje u 11 sati koje će predvoditi mons. Giorgio Lingua, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj, štovanje relikvija svetaca Milosrđa, sv. Faustine, sv. Ivana Pavla II. i bl. Mihaela Sopoćka, križni put u 14 sati te pobožnost u čast Božjemu milosrđu u 15 sati.

Desetim, jubilarnim, nacionalnim susretom bit će zaključena Godina svete Faustine koja je započela na prošlogodišnjem nacionalnom susretu. Tijekom Godine na poseban način svakog 22. u mjesecu, u molitvenom zajedništvu svih štovatelja Božjega milosrđa, promišlja se život i svetački lik sv. Faustine, u čemu su od svesrdne pomoći razmatranja koja iz mjeseca u mjesec pripravlja vlč. Miro Tomas, rektor Svetišta Božjga milosrđa na Ovčari.

PLAKAT ZA ISPRINT (pdf)

PLAKAT ZA ELEKTRONIČKU DISTRIBUCIJU (jpg)