9. nacionalni susret štovatelja Božjega milosrđa na spomendan sv. Ivana Pavla II.

Deveti nacionalni susret štovatelja Božjega milosrđa održat će se na spomendan sv. Ivana Pavla II., 22. listopada 2022., u marijanskom Nacionalnom svetištu u Mariji Bistrici.

Rapored Susreta predviđa svečano euharistijsko slavlje u 11 sati koje će predvoditi mons. Ivan Šaško, pomoćni zagrebački biskup u ime Josipa kardinala Bozanića, zagrebačkog nadbiskupa. Nakon Mise, na kojoj će se izvršiti obnova posvete svijeta Božjemu milosrđu, slijedi štovanje relikvija svetaca Milosrđa, sv. Faustine, sv. Ivana Pavla II. i bl. Mihaela Sopoćka, križni put u 14 sati te pobožnost u čast Božjemu milosrđu u 15 sati.

Devetim nacionalnim susretom bit će zaključena Godina priprave za svečanu obnovu posvete svijeta Božjemu milosrđu koja je započela na prošlogodišnjem nacionalnom susretu, 16. listopada, odnosno na spomendan sv. Ivana Pavla II., 22. 10. 2021. godine. Povod Godini priprave bila je 20. obljetnica Posvete što ju je učinio papa Ivan Pavao II. u krakovskom Svetištu Božjega milosrđa, 17. kolovoza 2002. Štovatelji Božjega milosrđa su kroz dvanaest mjeseci u duhovnom zajedništvu, svakog 22. u mjesecu, sudjelovali u sv. Misi, molili Čin posvete svijeta Božjemu milosrđu te promišljali o molitvi Čina posvete svijeta Božjemu milosrđu Ivana Pavla II., a koja je pisao mons. Marek Jędraszewski, nadbiskup i metropolit krakovski.

Razmatranja su dostupna na stranici bozjemilosrdje.net, a objavljeno je i knjižno izdanje koje obuhvaća sva razmatranjima, kao trajna uspomena na duhovni hod štovatelja Božjega milosrđa svijeta u godini obilježavanja 20. obljetnice, koji su u zajedništvu ostvarili Koordinacija štovatelja Božjega milosrđa iz Hrvatske te Svetište Božjega milosrđa u Krakovu.

PLAKAT ZA ISPRINT