Iskra Milosrđa – poziv na sudjelovanje…

Koordinacija štovatelja Božjega milosrđa uključuje se i ove godine u međunarodnu molitvenu inicijativu Iskra Milosrđa, koja se redovito održava 28. rujna u 15 sati na otvorenom – na trgovima, raskrižjima ulica, ispred crkava, u gradovima i selima…

Mole se lokalni organizatori da kao i dosadašnjih godina prijave svoje sudjelovanje i lokacije održavanja molitve, najkasnije do subote 17. rujna na adresu koordinacija.bozje.milosrdje@gmail.com. Svakako je potrebno prethodno ishoditi dopuštenje upravitelja župe u kojoj se molitva održava, kao i lokalnih vlasti, ako se moli na javnoj površini.

Nakane ovogodišnje Iskre Milosrđa: za Svetu Crkvu i Svetog Oca, za svećenstvo i nova zvanja, za obraćenje grješnika i za umiruće, za zaštitu od svih zala i nevolja, za mir u Ukrajini i širom svijeta, za blagoslovljen 9. Nacionalni susret štovatelja Božjega milosrđa (22. listopada 2022.), što skoriju kanonizaciju bl. Alojzija Stepinca te u znak zahvalnosti za 10. obljetnicu djelovanja Koordinacije štovatelja Božjega milosrđa i 20. obljetnicu posvete svijeta Božjemu milosrđu koju je učinio papa Ivan Pavao II. (17. kolovoza 2002.).

Molitvena inicijativa Iskra Milosrđa održava se pod pokroviteljstvom nadbiskupa Grzegorza Ryśa, metropolita Łódźa.