Devetnica Božjemu milosrđu – od Velikog petka!

“Rekao mi je Gospodin da ovu krunicu molim devet dana prije svetkovine Milosrđa. Treba početi na Veliki petak. ‘U toj ću devetnici darivati dušama velike milosti.” (Dn 796)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prema želji samoga Gospodina Isusa koju je izrekao s. Faustini Kowalskoj, od Velikoga petka trebalo bi moliti devetnicu u čast Božjega milosrđa. U svom Dnevniku s. Faustina je zapisala: “Devetnica Božjemu milosrđu – Isus mi je zapovjedio da napišem i molim prije svetkovine Milosrđa. Počinje na Veliki petak.” (Dn 1209)

Svakoga dana potrebno je izmoliti krunicu Božjega milosrđa (mogu joj se pridružiti i Zazivi Božjemu milosrđu) za pojedinu skupinu duša, prema riječima Milosrdnog Isusa:


Želim da tijekom devet dana dovodiš duše izvoru mojega milosrđa kako bi crpile snagu, utjehu i svekolike milosti koje trebaju u životnim mukama, osobito u času smrti. Svaki dan dovest ćeš mome srcu drugu skupinu duša i uranjati ih u more mojega milosrđa. A ja ću sve te duše uvesti u dom Oca svojega. To je tvoja zadaća u ovom i u budućem životu. Ni jednoj duši koju dovedeš k izvoru moga milosrđa neću ništa odbiti. Svaki dan molit ćeš mojega Oca milosti za njihove duše po mojoj pregorkoj muci. (Dn 1209)

Nakane po danima:
prvi dan – za cijelo čovječanstvo
drugi dan – za duše svećenika i redovnika
treći dan – za pobožne i vjerne duše
četvrti dan – za duše pogana i onih koji Boga ne poznaju
peti dan – za duše heretika i odmetnika
šesti dan – za tihe i ponizne duše i duše male djece
sedmi dan – za duše koje posebno čase i slave Božje milosrđe
osmi dan – za duše u čistilištu
deveti dan – za ozeble duše

Onima koji će moliti Gospodin obećava: U toj ću devetnici darivati dušama velike milosti (Dn 796). Stoga od srca potičemo na moljenje devetnice Božjemu milosrđu uoči svetkovine Božjega milosrđa u prvu nedjelju po Uskrsu, uz napomenu da se ova devetnica može moliti i u bilo koje drugo vrijeme…

DEVETNICA

KRUNICA U ČAST BOŽJEG MILOSRĐA

ZAZIVI