Zahvala i upute hodočasnicima na 10. nacionalni susret štovatelja Božjega milosrđa…

Poštovani i dragi prijatelji i štovatelji Božjega milosrđa,

dopustite mi prvo izraziti duboku zahvalnost Bogu za sve vas

Hvala svima vama koji ste uzdizali svoje molitve za sretan povratak svih nas hodočasnika iz Svete Zemlje koji smo se ovih dana našli usred nemilih ratnih zbivanja. Moram reći da niti u jednom trenutku nismo osjećali napuštenost i nemir, već dapače, snažnu Božju prisutnost i pomoć koju obećava svima onima koji se u Njega uzdaju! Živjeli smo onu Pavlovu: “U nadi budite radosni, u nevolji strpljivi, u molitvi postojani!” (Rim 12, 12)
Potičem vas da i dalje nastavite usrdnu molitvu Božjemu milosrđu, za mir, za sve one koje smo ostavili na zaraćenim područjima, jer ondje jedino Božja milost i milosrđe može dati mir i utjehu… Sjetimo se samo Isusovih riječi sv. Faustini: 

Čovječanstvo neće naći mira dok se s pouzdanjem ne obrati mome milosrđu.” (Dn 300)

1) MOLITVA DEVETNICE SV. IVANU PAVLU II.

Upravo danas, devet dana uoči spomendana sv. Ivana Pavla II., ali i ususret našem jubilarnom, 10. Nacionalnom susretu, koji će se održati u subotu, 21. listopada 2023. u marijanskom nacionalnom svetištu u Mariji Bistrici, možemo započetidevetnicu po zagovoru sv. Ivana Pavla II. Molimo za blagoslovljen Nacionalni susret, za Svetu Crkvu i za Bogu posvećene osobe, a napose za mir u svijetu, na Bliskom Istoku, u Ukrajini… U sklopu devetnice prigodno se može moliti: Krunica Božjega milosrđa, Litanije u čast sv. Ivana Pavla II. i Čin posvete svijeta Božjemu milosrđu. Devetnica dostupna na: https://bozjemilosrdje.net/molimo-devetnicu-sv-ivanu-pavlu-ii/


2) UPUTE HODOČASNICIMA NA 10. NACIONALNI SUSRET ŠTOVATELJA BOŽJEGA MILOSRĐA, 21. listopada 2023., Marija Bistrica

Radujem se već danas našem susretu i molitvenom zajedništvu u sljedeću subotu, 21. listopada u Mariji Bistrici. Važna zamolba i uputa hodočasnicima: 

1) Po dolasku u Mariju Bistricu potrebno je prijaviti hodočasničku skupinu u župnom uredu (nasuprot bočnom ulazu u Baziliku).
2) Molimo svećenike koji dolaze s hodočasnicima da pomognu i kod svete Ispovijedi. Koji dođu ranije mogu pomoći ispovijedati. Ispovijeda se u Dvorani Božjega milosrđa (ispovjedaonice).
3) Preporučuje se također da se hodočasnici i ranijih dana ispovjede kako se ne bi stvarale nepotrebne gužve.
4) Nakon svečane sv. Mise bit će prilika izraziti štovanje relikvijama Svetaca Milosrđa: sv. Ivana Pavla II., sv. Faustine i bl. Alojzija Stepinca. Zamolite hodočasnike za strpljenje i dostojanstvo za vrijeme štovanja.
5) Voditelje hodočasničkih skupina molim da već u vrijeme putovanja iskomuniciraju program hodočašća:

11 sati  – svečana sv. Misa koju predvodi mons. Giorgio Lingua, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj
nakon svete Mise – štovanje relikvija Svetaca Milosrđa 
(uz molitveno-meditativni program; pjevanje animira Željko Sesvečan, autor pjesme posvećene sv. Faustini)
14 sati – Križni put na otvorenom
15 sati – pobožnost u čast Božjega milosrđa           
– nakon pobožnosti prilika za blagoslov nabožnih predmeta

6) Zamolba upraviteljima župa. Ako postoji mogućnost, molimo da u svoje župne obavijesti za 28. ned. kr. g. (15. listopada) uvrstite održavanje 10. nacionalnog susreta štovatelja Božjega milosrđa uz poziv vjernicima na sudjelovanje.

Uz Božji blagoslov i usklik Isuse, uzdam se u Tebe!

Jelena Vuković, tajnica Koordinacije štovatelja Božjega milosrđa