Hrvatski katolički radio – istinski apostol Božjega milosrđa!

Obilježena 25. obljetnica HKR-a i 30 obljetnica IKA-e (foto iz filma “Prvih 25 godina HKR-a” Dijane Tikvić i Mihaela Varenice; 15:30 min)

U životu ništa nije slučajno… Pa tako ni to da je upravo na 30. obljetnicu proglašenja blaženom Faustine Kowalske, tajnice Božjega milosrđa, 18. travnja 2023., obilježena 30. obljetnica Informativne katoličke agencije i 25. obljetnica Hrvatskog katoličkog radija. Zašto to mislim? Zato što je Hrvatski katolički radio prvi hrvatski vjerski medij koji je započeo emitirati molitvu Krunice Božjega milosrđa u 15 sati! I na tome Bogu hvala! Molitva koja se prvo u skrovitosti izlijevala iz iskrenih srdaca novinara, urednika, djelatnika HKR-a, postala je iskra koja je medijski prostor zapalila ljubavlju prema Božjemu milosrđu! HKR-u su se potom pridružili i drugi mediji: Radio Marija, Radio Mir Međugorje, LadatoTV…

O tome je u svojoj poruci štovateljima Božjega milosrđa još 2020. pisao i o. Andrzej Wośko SCJ, koordinator Koordinacije štovatelja Božjega milosrđa, i istaknuo: “Kako je divno što se već dulje vrijeme na HKR-u svakodnevno moli Krunica Božjega milosrđa. Njegov primjer nasljedovao je i Radio Marija, na kojem se moli od 1. studenoga 2019., a moli se i na radijskoj postaji Mir Međugorje! I to u Satu Milosrđa. U 15.00 sati. U satu kada je Isus umro na križu. Na Katoličkom se radiju prije krunice objavljuju i nakane njihovih slušatelja koji se preporučuju u molitvu. I ima ih veliki broj. Osobno sam Bogu zahvalan za taj dar. Na taj način štovanje Božjeg milosrđa ulazi u mnoge kuće, naročito gdje su bolesni i nemoćni koji zajedno s voditeljima mole tu divnu molitvu. U molitvu posebno preporučimo i umiruće, naročito umiruće svećenike.”

Koliko je ta molitva Božjemu milosrđu prožela biće Hrvatskog katoličkog radija zabilježili su za povijest Diana Tikvić i Mihael Varenica u dokumentarnom filmu Prvih 25 godina HKR-a, i zamislite, opet ne slučajno: u 15 minuti ovog sadržajem bremenitog “svjedoka vremena”… Od srca preporučujem pogledati!

U svoje osobno ime, u ime portala Bozjemilosrdje.net, Koordinacije štovatelja Božjega milosrđa i svih štovatelja Božjega milosrđa zahvaljujem Bogu na Hrvatskom katoličkom radiju i na Informativnoj katoličkoj agenciji! Zahvaljujem svim djelatnicima, ravnateljima, urednicima i novinarima… koji su uložili svoje znanje, trud, vještine, kreativnost i u širenje štovanja Božjega milosrđa!

Jedno osobno i od srca toplo i molitveno hvala Tanji, Dijani, Tihani, Daliji, Domagoju, Josipu Hrvoju i Mislavi, Slavku, Anti, Filipu, Siniši… Hvala za svako praćenje, potporu, lijepu riječ, poticaj, svjedočanstvo života… Neka se na svima, spomenutima i nespomenutima, obistine obećanja koja nam je Isus dao po sv. Faustini:

Duše koje šire slavu mojega milosrđa, štitit ću cijeli život, kao majka svoje dojenče (Dn 1075)

Jelena Vuković

Autori dokumentarnog filma „Prvih 25 godina HKR-a“: Diana Tikvić i Mihael Varenica.
Kamera: Eva Leš i Mihael Varenica
Obrada tona: Ante Tomić
Montaža i postprodukcija: Mihael Varenica