Molba biskupima – posvetiti Domovinu Presvetom Srcu Isusovu i Bezgrješnom Srcu Marijinu

Udruga i Zaklada Vigilare započela je inicijativu prikupljanja potpisa vjernika putem internetske stranice posveta-biskupi.hr sa željom uputiti zamolbu hrvatskim biskupima da se Domovinu što prije posveti Presvetom Srcu Isusovu i Bezgrješnom Srcu Marijinu.

Posvetu su na svetkovinu Blagovijesti, 25. ožujka 2020. u Fatimi za svoje narode učinili biskupi Portugala i 23 druge svjetske zemlje.

Tekst Molbe hrvatskim biskupima prenosimo u cijelosti:

Posveta Presvetom Srcu Isusovu i Bezgrešnom Srcu Marijinu

Mi, hrvatski katolici, kao duhovna djeca molimo naše oce biskupe, koji imaju podareni apostolski autoritet i pomazanje od Svemogućeg Boga, da u ovim teškim i ozbiljnim vremenima pandemije i potresa u zemlji Hrvata, našu domovinu Hrvatsku što prije duhovno zaštite i posvete Presvetom Srcu Isusovu i Bezgrješnom Srcu Marijinu, kao što su to, na Blagovijest 25. ožujka 2020., u Fatimi, za svoje narode već učinili biskupi Portugala, Španjolske, Poljske, Slovačke, Mađarske, Rumunjske i osamnaest drugih zemalja. Zahvalni za sve dosadašnje duhovne napore, vjerujemo da će taj dodatni duhovni čin biti na blagoslov cijelom hrvatskom narodu u borbi protiv navedenih zala i Bogu milo djelo od vjernog mu hrvatskog naroda i Crkve.

Pošalji molbu