Potpuni oprost za moljenje krunice Božjega milosrđa!

Apostolska pokorničarna objavila je u petak, 20. ožujka Dekret kojim se podjeljuje potpuni oprost vjernima koji su na poseban način pogođeni bolešću koronovirusa, zdravstvenim djelatnicima, obiteljima i svima koji na bilo koji način, i molitvom, skrbe o njima… Među posebnim uvjetima za zadobivanje potpunog oprosta spominje se i molitva krunice Božjega milosrđa!

Kao i u redovitim slučajevima za zadobivanje potpunog oprosta osoba se treba odreći svake navezanosti na grijeh, treba se ispovjediti, pričestiti (u ovim izvanrednim okolnostima treba imati nakanu da će se to izvršiti čim uvjeti dopuste) te izmoliti molitve na nakanu Svetog Oca.

Ohrabreni tim darom Svete Stolice Koordinacija štovatelja Božjega milosrđa i bozjemilosrdje.net ponavljaju poziv svima da se pridruže molitvi krunice Božjega milosrđa u 15 sati (ili u 20) na nakanu za milost prestanka pošasti koronavirusa, ozdravljenje bolesnih, snagu i ustrajnost medicinskom osoblju i svima koji ulažu napore u svladavanju životnih teškoća nastalih širenjem bolesti, za zajedništvo, jakost i svetost Crkve u ovim teškim vremenima.

opširnije o oprostu: bitno.net

“molitvena mobilizacija” – iz Hrvatske u svijet – poveznica (molitveni obrasci na više jezika)

“molitvena mobilizacija” – poveznica (poziv na uključenje u molitvu krunice Božjega milosrđa