Potpuni oprost za moljenje krunice Božjega milosrđa!

Apostolska pokorničarna objavila je u petak, 20. ožujka Dekret kojim se podjeljuje potpuni oprost vjernima koji su na poseban način pogođeni bolešću koronovirusa, zdravstvenim djelatnicima, obiteljima i svima koji na bilo koji način, i molitvom, skrbe o njima… Među posebnim uvjetima za zadobivanje potpunog oprosta spominje se i molitva krunice Božjega milosrđa!

Kao i u redovitim slučajevima za zadobivanje potpunog oprosta osoba se treba odreći svake navezanosti na grijeh, treba se ispovjediti (jednom sakramentalnom ispovijeđu može se dobiti više potpunih oprosta, usp. 20 § 2), pričestiti (u ovim izvanrednim okolnostima treba imati nakanu da će se to izvršiti čim uvjeti dopuste) te izmoliti molitve na nakanu Svetog Oca (primjerice Oče naš i Zdravo Marijo, ili bilo koju drugu molitvu prema vlastitoj pobožnosti, usp. 20 § 5).

Ohrabreni tim darom Svete Stolice Koordinacija štovatelja Božjega milosrđa i bozjemilosrdje.net ponavljaju poziv svima da se pridruže molitvi krunice Božjega milosrđa u 15 sati (ili u 20) na nakanu za milost prestanka pošasti koronavirusa, ozdravljenje bolesnih, snagu i ustrajnost medicinskom osoblju i svima koji ulažu napore u svladavanju životnih teškoća nastalih širenjem bolesti, za zajedništvo, jakost i svetost Crkve u ovim teškim vremenima.

opširnije o oprostu: bitno.net

“molitvena mobilizacija” – iz Hrvatske u svijet – poveznica (molitveni obrasci na više jezika)

“molitvena mobilizacija” – poveznica (poziv na uključenje u molitvu krunice Božjega milosrđa