Svečanost u čast sv. Faustine u Svetištu Božjega milosrđa na Ovčari kod Đakova.

Prva ovogodišnja svečanost spomena 85. obljetnice smrti sv. Faustine Kowalske, u Godini sv. Faustine, koju je proglasila Koordinacija štovatelja Božjega milosrđa (22. 10. 2022. – 21. 10. 2023.) održat će se u nedjelju 18. lipnja 2023., u Svetištu Božjega milosrđa na Ovčari u Đakovu. Svečano euharistijsko slavlje u 12 sati predvodit će mons. Ivan Ćurić, pomoćni biskup đakovačko-osječki.

Program proslave predviđa doček hodočasnika u 10 sati, razmatranje o životu sv. Faustine u 11 sati. Nakon ručka za hodočasnike u 14.30 bit će mogućnost izraziti štovanje relikviji sv. Faustine, a u 15 sati molit će se Krunica Božjega milosrđa.

Kroz Godinu sv. Faustine – proglašene na 9. nacionalnom susretu štovatelja Božjega milosrđa na blagdan sv. Ivana Pavla II. 2022. godine – svakog 22. u mjesecu, štovatelji Božjega milosrđa sudjeluju u sv. Misi, izmole Krunicu Božjega milosrđa i Litanije sv. Faustini i čitaju prigodni tekst koji za tu prigodu priprema vlč. Miro Tomas, upravitelj Svetišta Božjega milosrđa na Ovčari.

Program:

10 sati – Doček hodočasnika (uživo pjeva: fra Miroslav Petrac)

11 sati – Predstavljanje života sv. Faustine

12 sati – SVETA MISA
Predvodi: mons. Ivan Ćurić, pomoćni biskup đakovačko-osječki

Pjeva: Pjevačko društvo svetog Josipa radnika – Osijek

Ručak za hodočasnike

14:30 – Štovanje relikvije sv. Faustine (uz tekstove iz Dnevnika)

15 sati – Krunica Božjem milosrđu