Svjedočanstvo: bolesničko pomazanje – sakrament ozdravljenja!

Isuse, uzdam se u tebe!

Prije nekoliko godina teško sam oboljela i provela sedam tjedana u jednoj klinici u Australiji, gdje sam i živjela. Sve se skupilo: oštećenje srčanih zalizaka, infekcija krvi, žučni kamenci, voda u plućima, problemi sa štitnjačom, mokraća u krvi, ugrušak u aorti, temperatura iznad 40 stupnjeva, četiri ciste na jednjaku… Prvih tjedan dana bila sam na odjelu intenzivne njege. Bolest se nije povlačila i stanje se pogoršavalo. Smršavila sam 20 kilograma, s tim da ni moja normalna težina nije bila iznad 50 kilograma. Stanje je postalo kritično. Smjestili su me u izoliranu sobu. Nikoga nisu puštali k meni, pa ni obitelj. Dok bih molila, bilo mi je bolje i nisam osjećala nikakvu bol. Govorila sam da je to ništa u usporedbi s Gospodinovom mukom.

Bolničko osoblje, vidjevši da se približava moj kraj, pozvalo mi je svećenika. Svećenik je bio Francuz. Molio je na latinskom i podijelio mi bolesničko pomazanje. Zatim mi je rekao: „Isuse, uzdam se u tebe! Ponovi to za mnom.“ Pomilovao me po glavi i prije odlaska dodao: „Spavaj mirno.“ Bila sam potpuno svjesna svega. Kada je svećenik otišao bilo je oko 16 sati. Zaspala sam. Probudila sam se u 7 ujutro kada su u sobu ušla vizita. Moj liječnik me pregledao i iznenađeno uzviknuo: „Pa, sve se povuklo!?“ Svi prisutni liječnici i studenti medicine gledali su me u čudu. A ja sam znala da me je Isus ozdravio po sakramentu bolesničkog pomazanja. Ozdravio me jer sam se uzdala u njega.

U bolnici su me zadržali još tjedan dana očekujući da će se bolest povratiti. Odstranili su mi ciste i kamence i zamijenili srčane zaliske.

A ja sam tada spoznala veličinu riječi: Isuse, uzdam se u tebe! Koja molitva! Objasnili su mi da je to dio molitve u čast Božjega milosrđa. Počela sam svakodnevno moliti krunicu Božjega milosrđa i molim je do danas.

Molim vas, molite Isusa po zagovoru Blažene Djevice Marije. Oni vas čuju! Oni vam pomažu.

Irena
Miłujcie się, 1/2014, 33

prijevod s poljskog jezika: Jelena Vuković