“O kada bih mogla spasiti barem jednu dušu od ubojstva!”

Mjeseci svibanj i lipanj posvećeni su Bezgrešnoj Djevici Mariji i Presvetom Srcu Isusovu. Posvećeni su i Životu koji nam Bog daje! U mnogim gradovima Lijepe naše diže se glas za nerođene dostojanstvenim hodovima za život! A za život drugoga, napose najmanjega i nemoćnoga, vrijedi i hodati i govoriti pa i život dati! O velikoj bijedi i zlu koju krije grijeh abortusa, svjedoči i sv. Faustina. U Dnevniku zapisuje:

Danas sam silno željela obaviti svetu uru pred Presvetim Sakramentom. Ipak, Božja je volja bila drugačija. U osam sati osjetila sam tako snažne muke da sam isti tren morala leći u krevet. Previjala sam se u tim mukama tri sata, sve do jedanaest sati navečer. Nikakav mi lijek nije pomagao. Što sam uzela, to sam i povratila. S vremena na vrijeme te su mi muke oduzimale svijest. Isus mi je dao spoznati da sam imala udjela u Njegovoj agoniji u Maslinskom vrtu i da je te muke pripustio kao zadovoljštinu Bogu za duše ubijene u utrobama majki. Te su se muke ponavljale u tri navrata, i uvijek su počinjale u osam sati i [trajale] do jedanaest sati navečer. Nijedan lijek nije mogao ublažiti ovu bol. Oko jedanaest sati nestaju same od sebe, i ja tada zaspem. Idući dan sam jako slaba. Kad se to dogodilo prvi put, završila sam u bolnici. Liječnici nisu razumjeli: ni injekcija, ni bilo koji lijek nisu mi pomagali; ni sama nisam razumjela kakva je to patnja. Rekla sam liječnicima da nikada nisam osjećala tako snažnu bol. Liječnik je izjavio da ne zna uzrok. Sada razumijem kakva je to bol, jer mi je Gospodin dao spoznati… Na samu pomisao da bih mogla slične muke ponovno trpjeti, obuzima me jeza. No, ne znam hoću li ikada više tako trpjeti – to ostavljam Bogu. Što god mi Bog želi poslati, primam s predanjem i ljubavlju. O, kada bih ovim trpljenjima mogla spasiti barem jednu dušu od ubojstva! (Dn 1276)

Nakon što su 6. svibnja za život hodali Slavonski Brod i Imotski, 13. svibnja Osijek i Zadar, učinili su to i Vinkovci i Zagreb u subotu 20. svibnja (snimka dolje niže). Za hod se pripremaju Varaždin, Knin i Metković u subotu, 3. lipnja dok će Sisak, Rijeka i Split reći životu “DA” 17. lipnja 2023. godine.

Mislimo na bližnje – u tome je Milosrđe – osobito na one najmanje u utrobama majki koje svojom nepromišljenom odlukom nanose veliku bol Životvorcu – Bogu živomu, Stvoritelju. Zauzimajmo se i hodajmo za njih i zakrilimo ih neprekidnom molitvom i žrtvom!

(c) https://vigilare.info/