Svečanost obnove krsnog saveza na Udbini

Od 2. do 4. lipnja 2023. u Crkvi hrvatskih mučenika na Udbini održat će se Obnova krsnog saveza na spomen na Branimirovu godinu (7. lipnja 879. godine).

Program:
U petak, 2. lipnja 2023. sv. Misa u 15.15 sati. Nakon sv. Mise početak euharistijskog klanjanja koje će trajati do u nedjelju, 4. lipnja u 11 sati. Klanjanje animiraju predstavnici različitih molitvenih zajednica i braniteljskih udruga.
U subotu, 3. lipnja 2023. sv. Misa u 15.15 sati kojoj prethodi Križni put od crkve sv. Marka u 14 sati.
U nedjelju, 4. lipnja 2023. na svetkovinu Presvetoga Trojstva – svečana sv. Misa u 11 sati.

Susret se održava pod moćnim zagovorom sv. Ivana Pavla II. (o 20. obljetnici njegova jubilarnog, 100. putovanja izvan Italije pod geslom Obitelj – put Crkve i naroda tijekom kojega je od 5. do 9. lipnja 2003. treći put pohodio Hrvatsku) i blaženog Alojzija Stepinca u duhu njegova biskupskog gesla: U Tebe se, Gospodine, uzdam!

Organizator događanja je Molitveni savez legije Srca Isusova i Marijina iz Splita.

Organizatori pozivaju i na molitvenu pripravu za ovaj događaj koja može uključiti redovitu Ispovijest vjere Hrvata katolika.

ISPOVIJEST VJERE HRVATA KATOLIKA

Čvrsto vjerujem u Boga Oca i Sina i Duha Svetoga. Životom želim potvrditi svoj krsni savez s Bogom i tako obnoviti sveti i pradjedovski zavjet vjere u Isusa Krista i vjernosti Katoličkoj Crkvi. Svoju odluku polažem u Bezgrješno Srce Presvete Bogorodice Marije. Amen.

Najvjernija odvjetnice na braniku stoj, čuvaj našu svetu vjeru i hrvatski dom.
Sveti Ivane Pavle II., moli za nas!
Blaženi Alojzije Stepinče, moli za nas!