Svim štovateljima Božjega milosrđa, u ove dane…

foto: (c) Miłujcie się
Dragi prijatelji i štovatelji Božjega milosrđa!

Na početku umjesto “veleumnih riječi” samo jedan od srca iskreni usklik: Isuse, uzdam se u Tebe!  Htjela bih da nam te riječi budu neprestano u mislima, u srcu, na ustima. Izrečene s dubokim pouzdanjem odagnat će od nas svako zlo i povratiti mir dušama našim… Jer Božje milosrđe istinski je i jedini odgovor za ova vremena u kojima živimo… Tko ima oči neka vidi, tko ima uši neka čuje… Mudromu dosta…

U nastavku nekoliko riječi, poticaja i uputa za razdoblje koje je pred nama, a s obzirom na aktivnosti Koordinacije štovatelja Božjega milosrđa.

1. PORUKA o 90. obljetnici velikog ukazanja Milosrdnog Isusa sv. Faustini 

U veljači ove godine ispunila se 90. obljetnica velikog ukazanja Milosrdnog Isusa sv. Faustini. Tom prigodom p. Andrija Wośko, koordinator Koordinacije štovatelja Božjega milosrđa, uputio je prigodno slovo. Potičem sve koji nisu imali priliku pročitati njegovu poruku da to učine sada. Poruka je dostupna na poveznici

2. MOLITVENA MOBILIZACIJA traje i dalje…

Koordinacija štovatelja Božjega milosrđa u ožujku 2020. pokrenula je inicijativu i naslovila jeMolitvena mobilizacija” – s krunicom Božjeg milosrđa iz Hrvatske u svijet! Inicijativom je Koordinacija pozvala na svakodnevnu molitvu Krunice Božjega milosrđa pojedinačno ili u obiteljima u 15 ili u 20 sati, ovisno o mogućnostima, na nakane da nas neizmjerno Božje milosrđe oslobodi od biča potresa, pošasti koronavirusa i svih drugih nevolja i zala, za ozdravljenje bolesnih, snagu, ustrajnost i utjehu svima koji su u potrebi, za jakost i svetost Crkve u ovim teškim vremenima, za milost obraćenja hrvatskoga naroda i cijeloga svijeta, za dar vjere, ufanja i ljubavi i vjernosti Katoličkoj Crkvi… Poziv je ponovljen u prosincu 2020. a potičemo na ustrajno moljenje i dalje. Opširnije na poveznici.

3. ISKRA MILOSRĐA, 28. rujna 2021. u 15 sati

Kao i dosadašnjih godina pridružit ćemo se međunarodnoj molitvenoj incijativi Iskra Milosrđa, molitvi krunice Božjega milosrđa na otvorenom. Mole se lokalni organizatori da kao i dosadašnjih godina prijave mjesta održavanja. Rok prijave je do ponedjeljka, 13. rujna 2021. Bilo bi poželjno, ako je moguće, u svrhu ostvarenja što boljeg zajedništva, odrediti samo jedno molitveno mjesto po gradu / mjestu / selu… Opširnije na poveznici.

4. OSMI NACIONALNI SUSRET ŠTOVATELJA BOŽJEGA MILOSRĐA

I ove godine… u subotu, 16. listopada 2021. u Mariji Bistrici… Predvoditelj središnjeg misnog slavlja je mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački.
Tkogod je u mogućnosti, neka proširi glas… Plakate nećemo tiskati, ali ih je moguće isprintati (PLAKAT ZA ISPRINT: A4 format / A3 format). Stoga tko može, neka isprinta i zamoli svoga župnika da se plakat izvjesi na oglasnoj ploči ili na nekom drugom za to predviđenom mjestu. Opširnije o Nacionalnom susretu, u nadi da ćemo se vidjeti u Mariji Bistrici, na poveznici

5. OAZA MILOSRĐA – novo izdanje molitvenika za štovatelje Božjega milosrđa

Želite li obradovati, ohrabriti i potaknuti na molitvu svoje bližnje? Poklonite im Oazu milosrđa… I na taj način možete biti apostoli Božjega milosrđa (a što je jedan od oblika štovanja Božjega milosrđa) i ruka pomoćnica na putu spasenja svojih bližnjih… Osim Oaze milosrđa, nemojte zaboraviti na najvažnije štivo u širenju štovanja Božjega milosrđa, na Dnevnik sv. Faustine…
Opširnije na poveznici

6. ZA KRAJ…

Potičemo na čitanje i širenje glasa o internetskoj stranici bozjemilosrdje.net, koja ima za cilj širenje štovanja Božjega milosrđa po oblicima koje je posredovala sv. Faustina Kowalska. Osim redovitih i potrebnih informacija o širenju štovanja Božjega milosrđa, kao i odobrenih molitava u čast Božjega milosrđa na hrvatskom jeziku, ova stranica nudi i niz zanimljivih članaka i svjedočanstava o veličini Božje ljubavi i milosrđa prema svom stvorenju. Članci se uz odobrenje izdavača, Družbe Kristove (Towarzystwo Chrystusowe) iz poljskog Poznańa prevode iz časopisa za novu evangelizaciju Miłujcie się! Stranica prati i rad Koordinacije štovatelja Božjega milosrđa.

Radi brojnih upita preporučujemo pročitati: Zašto je iz Krunice Božjega milosrđa “izbačeno” ime Isus?  i Zašto “božansko” kad trebamo i imamo Božje milosrđe?

Od srca, uz Božji blagoslov

Jelena Vuković, tajnica Koordinacije štovatelja Božjega milosrđa

U Zagrebu, 3. kolovoza 2021.
na spomendan bl. Augustina Kažotića