U spomen na 93. obljetnicu velike objave Milosrdnog Isusa sv. Faustini

U prvu korizmenu nedjelju 22. veljače, godine Gospodnje 1931., na blagdan katedre sv. Petra, u samostanu sestara Naše Gospe od Milosrđa u poljskom gradu Płocku zbio se događaj neizmjerno važan za čovjekovo spasenje: objava Božjega milosrđa sv. Faustini, a po njoj i cijelom čovječanstvu. O susretu s Milosrdnim Isusom, o onome što je vidjela i što je slušala, ona sama piše u svom u Dnevniku. U brojevima 47 i 48, opisuje Isusov izgled i Njegov nalog da ima naslikati sliku Božjega milosrđa, Njega, živoga Boga kakvoga Ga vidi: Uskrsloga koji prilazi iz tame, iz čijeg Srca izviru dvije zrake, blijeda i crvena, s jednom rukom uzdignutom na blagoslov, s drugom na Srcu s potpisom Isuse, uzdam se u Tebe!

Želim da ta slika bude čašćena najprije u vašoj kapelici, a zatim u cijelomu svijetu. Obećavam da duša koja bude štovala ovu sliku, neće propasti.

Povodom 93. obljetnice toga događaja, i u sklopu Godine zahvale za Sliku Milosrdnog Isusa i Dnevnik sv. Faustine, donosimo prigodne tekstove, među njima i poruku štovateljima Božjega milosrđa p. Andrzeja Wośka, SCJ, koordinatora Koordinacije štovatelja Božjega milosrđa za 2024. godinu. Neka nam oni u ovo korizmeno vrijeme budu na duhovni rast, korist i blagoslov.

Blagoslovljeno nam ovo vrijeme korizme, i da prođe u duhu pokore i zadovoljštine za grijehe naše i cijeloga svijeta…