Duhovi…. u molitvi i za odabrane duše…

U molitvi Duhu Svetomu za darove kojima jedino On može ispuniti dušu – mudrosti, razuma, znanja, savjeta, jakosti, pobožnosti i straha Božjega – uronimo u molitvu i za svetost svećenika, napose mladomisnika, koji kroz ovo vrijeme imaju svoje Mlade mise diljem Domovine. Molimo i za nova sveta svećenička i redovnička zvanja, poslušnost duša nadahnuću Duhu Svetomu i pozivu kojim Bog obdaruje mnoge… Sv. Faustina piše:

Kada sam na trenutak ušla u kapelicu, Gospodin mi je dao spoznati da među odabranim dušama ima osobite izabranike koje poziva na veću svetost, na posebno sjedinjenje s Njim. To su serafske duše od kojih Bog traži da ga ljube više od drugih; iako svi u samostanu žive tu ljubav, često se ona od nekih duša traži u većoj mjeri. Duša razumije takav poziv jer joj ga Bog daje spoznati u nutrini. No duša može i ne mora odgovoriti na taj poziv. O duši ovisi hoće li biti vjerna nadahnuću Duha Svetoga ili će se suprotstaviti Duhu Svetomu. Ipak, spoznala sam da ima i mjesto u čistilištu gdje će duše ispaštati za tu vrstu uvrjede Bogu nanesene. To je najteža od svih muka. Duša koju je Bog posebno obdario svugdje će se razlikovati, bilo u nebu, bilo u paklu ili čistilištu. U nebu će se razlikovati od drugih duša većom slavom, svjetlošću i dubljom spoznajom Boga; u čistilištu – snažnijom mukom jer više zna i snažnije žeđa za Bogom; u paklu – trpjet će više od drugih jer dublje spoznaje Onoga koga je izgubila. Taj pečat povlaštene Božje ljubavi ostaje u njoj.

O Isuse, očuvaj me u svetomu strahu da ne potratim milosti. Pomozi mi da budem vjerna nadahnućima Duha Svetoga, dopusti da mi prije srce prepukne od ljubavi prema Tebi nego da propustim izvršiti ma i najmanji čin te ljubavi. (Sv. Faustina, Dn 1556-1557)

O dođi, Stvorče, Duše Svet, pohodi duše vjernika,
poteci višnjom milosti u grudi štono stvori ih.

Ti nazivaš se Tješitelj, blagodat Boga svevišnjeg,
studenac živi, ljubav, plam i pomazanje duhovno.

Darova sedam razdaješ, ti, prste desne Očeve,
od vječnog Oca obećan, ti puniš usta besjedom.

Zapali svjetlo u srcu, zadahni dušu ljubavlju,
u nemoćima tjelesnim potkrepljuj nas bez prestanka.

Dušmana od nas otjeraj i postojani mir nam daj,
ispred nas idi vodi nas, da svakog zla se klonimo.

Daj Oca da upoznamo i Krista sina njegova.
i u te Duha njihova da vjerujemo sveudilj.

Sva slava Ocu vječnomu i uskrslomu Sinu mu,
sa tješiteljem Presvetim nek bude sad i uvijeke. Amen.